Nastroje piwniczne odchodzą w zapomnienie na rzecz niezłego owocu (choć mniej tu owocu niż w Barolo od Oddero z 1964 ), wciąż mocnego garbnika i odświeżającego kwasu. Bardzo dobre nawet do picia. Nie to co współczesne potworki od Antinorich (to era Giuseppe Colla). Bardzo dobra robota! @Dionizos
star (2011-08-15) Jeff dał 90 punktów i tak napisał: Decanted for 1-2 hours. Cloudy ruby with a touch of brown. Sour cherry, menthol and a whiff of tar in the mouth. A touch of va but still quite a nice wine. lots of life left.na Vincellar.Vinfolio.com. Na CT oceniają Bussia i Serralunga, ale to chyba inne wina są. Rocznik dopisałem. Prunotto obecnie ma chyba Winezja.pl, czyli Centrum Wina. PS. Ceny tej Riservy nie umiem w necie namierzyć, może ktoś będzie miał więcej szczęścia? wino12135#32389
temi (2011-08-15) 75 euro w barolobrunello u Teutonów, w Stanach u Chambers Street Wines 130$. wino12135#32390
mdcc (2011-08-16) Notka " mokry kamień w piwnicach. Nuty balsamiczne. Usta superowe, mocny garbnik, kwasowość fajna. Wychodzą nuty czereśniowe" i po parunastu minutach "cały finisz w czereśniach"
Było naprawdę super. wino12135#32406
star
(2011-08-16) Cenę dopiszę. A przypomnieliście mi wino od Prunotto z 1997. Bazowe ale fajne choć też już starawe było. Fałszywa okazja z Tesco za 60, poniżej notki. wino12135#32408